Vi har allerede fått på plass en flott The Well opplevelsespakke til Up Norway sine gjester. Likevel insisterer Spa Manager Anette Ose på at jeg skal ta turen til Oppegård for et møte. Et halvdagsmøte!  Gladlynt møter hun meg i resepsjonen. Jeg bryter ut i latter da hun - på helt naturlig vis - åpner samtalen med: ”Du Torunn, hva tenker du, skal vi ta møtet med eller uten klær?”. Insisterende frarøves jeg PC, kamera og mobil. Kort tid senere sitter vi behagelig i hver vår morgenkåpe i The Wells dekadente restaurant, i godt lag med andre digitale detoxere som har funnet veien til Nordens største velværesenter i førjulsstria.

Anette kan masse om velvære. Hun har bred erfaring, har jobbet på både Farris Bad og Thief Spa. Hun er ikke i tvil om hva som gjør at The Well skiller seg ut.

 Foto: Arte Deco Caldarium

Foto: Arte Deco Caldarium

Hvorfor skal en besøkende til Oslo bli en ekstra dag for å komme til The Well, lurer jeg.

”Flere har bygd hotell, deretter spa. Vi har bygd spa, og skal bygge hotell. Det utgjør en enorm forskjell”, understreker hun. Så ivrig er hun faktisk når hun forteller om hotellet som skal komme, at hun peker på det, som om det allerede er der. ”Wellness Tourism er en av de mest økende formene for turisme”, fortsetter hun. ”Folk er stressa og slitne, og det de trenger aller mest er en digital detox, og å bare være litt utilgjengelig. Her får de avslapping og det man på godt norsk kan kalle affordable luxury”.

The Well ender på over 88 000 besøk i år, kan Anette fortelle. Stedet har hatt langt flere besøkende enn beregnet, og neste år skal de ha et 6-sifret antall besøk. ”En utfordring er at ved å forby mobilbruk, så forhindrer vi også gratis-markedsføring gjennom sosiale medier. Folk skjønner ikke hva de kan forvente hos oss. De fleste nordmenn har ingen referanseramme å sammenlikne med, og selv besøkende fra Ungarn og Tyskland – land med sterk spakultur – blir imponerte av det som møter de her. Et økende antall anerkjente idrettsutøvere kommer dessuten hit for restitusjon”.

The Well

Det er sjelden jeg opplever så god service som i The Well’s restaurant. Servitøren lurer på om jeg er interessert i hans menyanbefalinger, og holder en knapp på sjømatrettene da han stolt forteller at den nye kokken, Bjørnar Amdahl, er tidligere Norgesmester i sjømat. Og muligens smaker maten også desto bedre når den kan nytes i en morgenkåpe med uavbrutt øyekontakt med den man spiser med? 

Hva er din favorittopplevelse her, spør jeg Anette.

”Badstueritualene. Disse går kontinuerlig gjennom hele dagen, både ute og inne, og varierer mellom tørr og dampbadstue, yoga, flyte- og te-ritualer”.

Og hva med gjestenes favoritt?

”Alt med vann. Nordmenn elsker vann. De bader til de får skrumpete bestefarhender. Og de blir mye lenger enn det de hadde tenkt. Skepsisen til å være uten badetøy, som vi opplevde i starten, har sunket. Det er ikke merkbart flere besøkende på tirsdager, dagen da badetøy er påbudt”. Nakenheten, eller påbudt The Well badetøy, har både en hygienisk og estetisk hensikt. I det vi beveger oss fra restauranten til safariloungen og biblioteket, kan jeg si meg enig i at det er behagelig å se utover de store basseng- og badstueområdene uten forstyrrelser fra fargesprakende badetøy. Her er det ingenting som bryter med den gjennomtenkte lyssettingen, de behagelige tonene i de lyse morgenkåpene og det naturbrune badetøyet. Vi stopper ved en tykk, låst gulldør – og jeg overleveres til spa-terapeuten Joanna, før døren slår igjen bak meg.

 Foto: The Well Pool 

Foto: The Well Pool 

Bak døren skjuler det seg et tyrisk bad – et Hamam. Området er så estetisk vakkert at det må oppleves for å forstås. Tilgang er forbehold de som skal ha Hamam-behandling. Jeg blir ledet til et dampfylt rom. Midt i rommet er en stor sirkulær opphøyning i marmor. Det kuppelformede taket er dekket av bladgull. ”Her kan du legge deg på ryggen i ca. seks minutter og tørrskrubbe deg”, får jeg beskjed om av den søte terapeuten før jeg blir overlatt til meg selv, naken. Lattermild smyger jeg meg inn mot midten av opphøyningen, og føler meg som i et scenario blant de kvinnelige faraoene for mange tusen år siden der jeg ligger til utstilling. Når selve renselsesritualet er over en time senere, har begrepet ”kose seg med litt bobler” fått en helt ny mening. Hamam er The Shit; luksus-såpe-boble-bad for voksne. Toppen av lykke nås i den orientalske Hamamloungen hvor jeg serveres te og Turkish Delight, og kikker ut på snøen som laver ned over tretoppene utenfor i blåtimen. Norge altså – med natur, vær og årstider som høyner selv en innendørs tyrkisk badstueopplevelse. 

 Foto: The Well Hamam

Foto: The Well Hamam

Så tipset til neste firmaarrangement er altså følgende: Morgenkåpe-aperitiff og lunsj i den private safari-loungen, møte etterfulgt av gruppehamam og aufguss. På The Well mangler det ikke på originaliteten. Og annerledesheten.

”Dropp Huk en sommerdag neste år”, sier Anette. ”Vær unorsk, og kom hit! Vi er helårs. Her kan du chille ved utebassenget, spise på uteserveringen og digge til DJ ved bassenget – i et hav av velvære.

Og med det ønsker vi god jul, og oppfordrer alle kjente og kjære til å ta turen til The Well i 2018.