Kan det friste med litt Frozen Sea Spaghetti?

INTRO: I et blinkskudd av et fiskemottak på øya Selvær i Træna kommune har ildsjelene Zoe Christiansen og Paul Kristian Thoresen etablert en tangfabrikk. The Northern Seaweed Company skal materialisere en stor drøm; nemlig å kunne produsere tang, og vise frem hva slags fantastiske muligheter denne ubrukte ressursen byr på. I april-mai skal det høstes og tørkes, for så å få tang ut på tallerkener i Norge og verden. Om noen uker kommer noen heldige første reisende til å få være med på både høstning og prosessering, for så å få tang tilberedt og servert av profesjonelle kokker. «Ingenting ville glede oss mer enn å kunne ta imot en delegasjon fra Japan eller Kina på rød løper her på Selvær, og ta de med på reise gjennom hele tangens kretsløp i storslagen og ren norsk natur».  Hva har så tanghøsteren å si om kvalitet i reiselivet?

 En mann for sin tang: Tanghøster Paul Kristian viser stolt frem sitt produkt: "Nordisk havsalt med sukkertang".

En mann for sin tang: Tanghøster Paul Kristian viser stolt frem sitt produkt: "Nordisk havsalt med sukkertang".

Hva mener du definerer en kvalitetsopplevelse?

Opplevelsen må kunne gi en wow-effekt. En kvalitetsopplevelse er en opplevelse der man lykkes i å berøre noens verdisystem, på kryss av ulike kulturell og geografisk bakgrunn. Som naturmenneske henter jeg krefter og energi utendørs, og da er Træna perfekt; vilt, vakkert og uberørt – det gir indre ro.

Hvordan skal vi øke verdiskapning i reiselivet?

Den korte veien er masseturisme. Dette gir økonomisk kortsiktig verdiskapning. Jeg tror det dreier seg om å differensiere seg fra masseturismen, og at store deler av norsk turisme bør dreise seg om å skape noe unikt og individuelt. Vi har mye å tilby, og det er ikke verdt å profitere på kort sikt på bekostning av at vi bryter ned det beste vi har. Mange flere må også være villige til å satse i distriktene, og det offentlige må legge til rette for at dette skal skje.  

 Apetittvekkere med tang serveres i det tidligere fiskeværet på Selvær, Træna. I glasset skjenkes norsk gin fra  Myken destilleri . 

Apetittvekkere med tang serveres i det tidligere fiskeværet på Selvær, Træna. I glasset skjenkes norsk gin fra Myken destilleri

«Vi selger ikke bare tang. Vi selger den norske naturopplevelsen i våre videoer og bilder – hele innpakningen – det er det folk vil ha, og er villige til å betale for». Han er ikke i tvil om at tangsalget vil ha en positiv markedsføringseffekt av naturdestinasjonen Norge på sikt.

Hva er din beste reiseopplevelse i Norge?

Off Piste skikjøring langt utenfor allfarvei, mestre naturen og oppleve naturkreftene, det er mine beste reiseopplevelser. Være seg et alpinanlegg på Vestlandet, eller i Lyngen-alpene hvor man stiger 1800 meter opp fra havet og så suser ned til havflaten.

PS. Hvorfor tang?

Det er proppet med mineraler, vitaminer, omega-3 og jod, sier ernæringsekspertene. Jamie Oliver påstår det er slankende. Noen drar det så langt som å si at det er fremtidens klimaløsning? Les mer her

 På jakt etter et alternativ til fredagstaco? Hva med litt Seaspaghetti tempura?

På jakt etter et alternativ til fredagstaco? Hva med litt Seaspaghetti tempura?