Foto: Sommerdag på Oslofjorden. Jens Bredberg (A Wide Mountain Production)

Intro: Møtet med The Thief sin salgsdirektør skjer selvfølgelig ikke på et kontor. Den etterlengtede sola skinner, og en rekke andre festglade mennesker har likeledes som oss funnet veien til The Roof, hotellets takterrasse. Andrea Belck-Olsen trivdes godt på The Peninsula i Chicago og hadde egentlig ikke tenkt til å flytte tilbake til Norge, før hun ble tipset om at Petter skulle åpne nytt hotell på Tjuvholmen. Hun fikk drømmejobben i første intervju, og har bidratt til å sette The Thief i den posisjonen det er i dag; Nord-Europas topphotell, ifølge Condé Nast sine lesere. 

 Foto: Jens Bredberg (A Wide Mountain Production) 

Foto: Jens Bredberg (A Wide Mountain Production) 

Etter å ha konsumert en stor og saftig burger, drifter samtalen til kvalitet...

Hva mener du definerer en kvalitetsopplevelse?

Kvalitet er individuelt. Det handler om å lese personer, og finne ut «Hva er kvalitet for nettopp deg?» På The Thief leter vi etter mennesker som kan lese gjestene og levere på en forståelse av deres behov. Vi ansetter folk med erfaring – ikke målt i år, men i relevant livserfaring - og som har sunn fornuft. Da kan vi levere på det jeg mener er kvalitet. 

Et eksempel: Når jeg reiser i jobbsammenheng som "Salgsdirektør Andrea fra The Thief", og ankommer et hotell i New York en tidlig morgen etter en lang flytur, er jeg trett og sliten. Jeg skal nå gire meg opp til å jobbe hele uka med møter og representasjonsmiddager. Hva er jeg ute etter da? Det siste jeg ønsker meg er vinflaska «på huset» som settes på rommet. Altså, kvalitet er person- og situasjonsavhengig, og forutsetter at man leser gjesten.

 Foto: The Thief Roof (Jens Bredberg)

Foto: The Thief Roof (Jens Bredberg)

Hvordan skal vi øke verdiskapning i reiselivet?

1. Vi må slutte å stenge i påske og juletider. Vi må holde åpent når folk har tid til å reise. Ta for eksempel London som har posisjonert seg som en juledestinasjon, mens her i Norge er alt stengt – det er ikke et godt utgangspunkt for å satse på spredning av reisende utover høysesongen.

2. Vi må finne dyktige folk som forstår service, som jobber med passion og med et genuint ønske om å by på gode opplevelser.

3. Osloborgerne må endre sitt tankesett når det gjelder å bruke hotellfasilitetene i byen. På The Thief er det ofte lokale besøkende som unnskylder seg i lobbyen når de kommer inn for å kikke. Men her er alle velkomne til å nyte et glass i lobbyen, kjenne viben i baren eller spise på restauranten. Alle hoteller i byen har godt av å få flere osloborgere inn! 

 Foto: Thief Bar (Marte Garmann)

Foto: Thief Bar (Marte Garmann)

Hva er din beste reiseopplevelse i Norge?

Jeg reiser altfor lite i Norge, men utover Oslo er mitt favorittsted Ålesund og Sunnmørsalpene. Når jeg kommer hit føles det som å reise inn i et maleri eller postkort, i en absurd verden med spektakulær natur. Hotel Brosundet er nylig tatt inn i Nordic Hotels and Resort, og det er få hoteller jeg hører mer positivt om for tiden enn det. De ser jeg frem til å besøke.

PS. Synes at jobben IN nå gjør med Bente og Anita i spissen er ekstremt viktig med tanke på problemstillingene vi ser, og det Norge trenger. Det vi tilbyr må gå i tråd med at vi sier vi vil ha de betalingsvillige reiser. Oslo har gjort store salgsstøt mot det kinesiske og arabiske markedet i det siste. Når de togene kommer, må vi være klare.