INTRO«Mva blir utrolig mye morsommere med et glass vin», responderer Marit med en smiley da vårt avtalte møte blir utsatt til sent fredag ettermiddag. Den allsidige og driftige dama har drevet Oslo Guidebureau i over 20 år, og alltid med overskudd. Sist gang vi møttes var det på guidet Pokewalk i vinter; en kreativ og morsom tilnærming til å lære mer om hva hovedstaden har å by på. Da vi endelig rekker å møtes, moms er ferdigsnakket og vinglassene er tomme, glir samtalen over til kvalitet.

 Superguide Marit Utaker

Superguide Marit Utaker

Hva mener du definerer en kvalitetsopplevelse?

Sommerfugler i magen. Føle at man har lært noe. Ha brukt alle sansene. Og sitte igjen med følelsen av at dette var virkelig verdt pengene. De som imponeres mest av våre guidede turer i Oslo er de som kjenner Oslo, men går på byutforsking med privatguide og oppdager detaljer de aldri tidligere har lagt merke til før guiden peker de ut. Plutselig ser byen med nye øyne, dette er kvalitetsopplevelser.

Hvordan skal vi øke verdiskapning i reiselivet?

Vi trenger flere profesjonelle tilbydere hvor alle skjønner verdien av arbeidet de gjør! Og folk må bli mer sultne og holde åpent når folk er der. Reiseliv er ikke bare gøy, det krever hardt og profesjonelt arbeid for å by på kvalitet. Det skal være konkurranse på pris, men det er lite tilfredsstillende når aktører underbyr hverandre og sluttproduktet til kunden blir dårlig mat, ustelte busser og guider uten utdannelse. I et presset marked så ser man jo med tid at de som leverer kvalitet er de som overlever, og at folk er villige til å betale for høyere standard.

Hva er din beste reiseopplevelse i Norge?

En insider opplevelse i Oslo! Det som virkelig imponerer meg er mangfoldet i hva Oslo kan vise frem, og det er så mange små detaljer i denne byen som gleder mitt hjerte, som jeg og vil at andre skal legge merke til. Første gang jeg var på Street Art tur ble jeg begeistret. Og det de har gjort på Aker Brygge med å inkorporere skjermer med filmsnutter i og ved gangveiene, er kreativt. Og ikke minst Losletta på Sørenga og de mange matopplevelsene som rom for å oppleve byen gjennom både smak og lukt.

 Pokewalk i regi av Oslo Guidebureau

Pokewalk i regi av Oslo Guidebureau

PS. Vet du ikke hvor Losletta er?

På tide med en guidet tur i Oslo. God helg!

 Oslo Street Art

Oslo Street Art